1
Logo Assepoester Academy
1SELECT * FROM assepoester_flash WHERE content_id = '406' AND flash_type = '1' AND flash_im1 != '' AND flash_im2 != '' AND flash_im3 != '';

Fashion Darlings

Belangrijke modemensen

Een béétje fashionista grijpt een gezellig modefeestje niet alleen aan als dé gelegenheid om te pronken met haar abfab outfit, maar ook als haar kans om te minglen met de incrowd. Want in de wereld van de mode draait het allemaal om de juiste mensen kennen om carrière te kunnen maken. En dit zijn die bewuste fashion v.i.p.’s:
 

Nationaal:


Fiona Hering
Wie? Moderedactrice, auteur, columniste voor Telegraafmagazine Vrouw en babbelt regelmatig de oren van het hoofd van Albert Verlinde in RTL Boulevard waar ze modenieuwtjes verkondigt.
Herkenbaar aan: blonde coupe, grote decolletés, (vintage) jurkjes, hoge hakken en ratelende mond.

Piet Paris
Wie? Mode-illustrator, organisator van de Arnhemse Mode Biënnale en de beste vriend van Fiona Hering. Piet Paris (echte naam Pieter ’t Hoen) werd onlangs gestrikt door het Amerikaanse luxe warenhuis Saks Fifth Avenue waarvoor hij een aantal illustraties maakte.
Herkenbaar aan: schetsblok, net pak en een ratelende Fiona Hering aan zijn arm.

Bastiaan van Schaik
Wie?
Creative Director voor Avantgarde Men en Fashion Director voor Avantgarde. Was jurylid en coach voor de beginnende modellen in Holland’s Next Top Model.
Herkenbaar aan: lang blond krullend haar, fors postuur, vlekkerig (designer-)T-shirt, zonnebril op (ook binnen) en een klein Chanel-handtasje dat ergens halverwege zijn rug bungelt.

Milou van Rossum
Wie?
Modejournaliste voor De Volkskrant.Zit front row bij alle Nederlandse modeshows.
Herkenbaar aan: donker, losvallend haar, Miu Miu-accessoires

Cécile Narinx
Wie?
Hoofdredactrice van de ELLE.
Herkenbaar aan: boblijn, moedervlekje in haar gezicht, dure designertas.

Angelique Westerhof
Wie?
Directrice van de Dutch Fashion Foundation.
Herkenbaar aan: lang, golvend haar, bijzondere creaties van de ontwerpers die ze vertegenwoordigt.

Esther Coppoolse
Wie?
Chef mode bij ELLE.
Herkenbaar aan: blond krullend haar, hoge hakken en bloemige jurkjes.

Karin Swerink
Wie? Hoofdredactrice van Glamour Magazine
Herkenbaar aan: voorheen rode lipstick (maar daar kreeg ze blijkbaar té veel opmerkingen over), lang blond haar, sproetjes, little black dress, designertas en hoge hakken.

Internationaal:


Anna Wintour
Wie?
Hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue; zwaait met de scepter in modeland. Als Anna verkondigt dat kleine hondjes écht niet meer kunnen, is modeliefhebbend Amerika al onderweg naar het asiel.
Herkenbaar aan: strakgekapte boblijn, dikke Chanel-zonnebril, één of ander doodgeknuppeld dier om de schouders en een posse van angstig kijkende assistentes om haar heen.

André Leon-Tally
Wie?
Editor-at-large bij modebijbel Vogue en de rechterhand van Anna ‘Nuclear’ Wintour. Voorzag Mariah Carey en Jennifer Hudson beiden van een imago.
Herkenbaar aan: boomlang en topzwaar postuur, net designerpak, bontje en Anna Wintour aan zijn zijde.

Carine Roitfeld
Wie? Hoofdredactrice van de Franse Vogue, ex-model en stijlicoon.
Herkenbaar aan: lang, sluik donkerblond haar, dikke donkere wenkbrauwen, grijs-zwart-witte outfit en een beeldige dochter aan haar arm.

Isabella Blow
Wie? Britse redacteur, werkte voor de Amerikaanse Vogue, Tatler en the Sunday Times Style magazine. Was ooit de ontdekker van Alexander McQueen en muze van hoedendesigner Philip Treacy. Isabella Blow overleed op 7 mei 2007 nadat ze zelfmoord pleegde.
Was herkenbaar aan: kort zwart haar, rode lipstick en áltijd een bijzondere hoed van Phillip Treacy op het hoofd.

Anna Piaggi
Wie?
Italiaanse moderedactrice (met Vogue en Vanity op haar c.v.) en stijlicoon.
Herkenbaar aan: Clown Bassie-achtige look (maar dan duur). Denk: blauw haar, een regenboog van kleuren, prints en verschillende stofsoorten, dikke roze rouge, vingerloze handschoentjes en bijzondere hoofddeksels.

Grace Coddington
Wie? Creative Director van Vogue (werkt dus onder het Hitlerregime van Anna Wintour – die haar ooit wegkaapte bij Calvin Klein). Hoewel Anna W. nog altijd de eindbeslissing heeft, bepaalt Grace welke modellen en designers in de modebijbel te zien zijn.
Herkenbaar aan: lichte huid, knalrood krullend haar en heel veel rimpels (dankzij Anna?). Béétje de-heks-uit-Hans-en-Grietje… Sorry Grace!

Michael Roberts
Wie? Britse modejournalist, fashion & style director bij Vanity Fair. Werkte voor een scala aan modebladen, o.a. ook als illustrator en modefotograaf.
Herkenbaar aan: kaal, gebronsd hoofd, grote glimlach, duur designerpak.

Nina Garcia
Wie? Chef mode van de Amerikaanse ELLE. Was het strenge jurylid bij Project Runway.
Herkenbaar aan: saai, sluikvallend haar, zuur mondje, dure designerkleding.

Tim Gunn
Wie? Hoofd Fashion Design aan de beroemde modevakschool Parsons in New York, modementor uit Project Runway, auteur en televisiepresentator.
Herkenbaar aan: grijs haar, brilletje, strak pak en het mantra ‘Make it work’.