0
Logo Assepoester Academy
0SELECT * FROM assepoester_flash WHERE content_id = '399' AND flash_type = '1' AND flash_im1 != '' AND flash_im2 != '' AND flash_im3 != ''; FILEDOESNOTEXIST

10 Veel Gestelde Vragen over de Assepoester Academy

Alles wat je nog moet weten over je stage. Klik op de vragen om het antwoord te zien.
 

Ik woon niet in Arnhem en vraag me af of Assepoester goed bereikbaar is met het openbaar vervoer?
Assepoester ligt in het centrum van Arnhem en is dan ook perfect bereikbaar met het openbaar vervoer! Vanaf station Arnhem Centraal wandel je binnen vijf minuten naar Assepoester. Bussen, trams en taxi’s rijden er ook genoeg.
Stagiaires van Assepoester die nogal ver bij Arnhem vandaan wonen, kiezen er ook nog wel eens voor om gedurende hun stage een kamer te huren in Arnhem. Er zijn kamers zat en dan zit je wel gelijk met je derrière in dé modestad van Nederland!

Van welke opleidingen & studies zijn de stagiaires van de Assepoester Academy afkomstig?
De meeste stagiaires van Assepoester zijn afkomstig van ROC Aventus in Zutphen; bijvoorbeeld richting mode & techniek. Maar er zijn nog veel meer opleidingen richting mode, textiel en retail die goed aansluiten op een stage aan de Assepoester Academy! Bijvoorbeeld Fashion & Branding, Fashion & Design, Fashion & Management, Mode & Techniek, enzovoorts.

Hoe lang duurt een stage aan de Assepoester Academy?
Dat bepalen we in samenspraak met jou: hoe lang duurt een gemiddelde stageperiode op jouw opleiding? Het is gebruikelijk dat tweedejaars studentes een week of tien stage lopen en dat vierdejaars studenten minimaal vijf maanden een stage volgen bij een bedrijf. Maar duurt jouw stageperiode korter of langer, dan kunnen we in overleg altijd iets regelen.

Per wanneer kan ik bij de Assepoester Academy terecht voor een stage?
In principe het hele jaar door. De meeste studies houden dezelfde periodes aan voor stages en dat zijn vrijwel altijd ook de periodes waarin er nieuwe studentes aan de Assepoester Academy beginnen. Maar in overleg kunnen we de begindatum ook aanpassen! Je kunt je in ieder geval altijd opgeven voor een stage aan de Academy via het contactformulier op deze site: daarop vragen we je ook om je stageperiode in te vullen. Daarna gaan we kijken of er in die periode nog plek is aan de Assepoester Academy.

Kan ik ook stage lopen bij Assepoester als ik géén modeopleiding volg?
De Assepoester Academy is een stageplaats, géén opleiding! Met andere woorden: de Assepoester Academy is alleen bestemd voor jonge mode studentes die een stage moeten lopen vanuit hun (mode) opleiding. Vaak zijn het tweedejaars of vierdejaars studentes van een studie.
De Assepoester Academy is ook geen cursus voor vrouwen die een carrièreswitch willen maken naar de bruidsmode. Voor dat soort cursussen kun je bij de LOI aankloppen...

Waar komen de stagiaires van Assepoester meestal terecht na hun stage?
De meeste studentes aan de Assepoester Academy zijn vierdejaars en moeten vaak nog een afstudeeropdracht maken of een stukje van hun opleiding afmaken voordat ze kunnen afstuderen. Sommige stagiaires van Assepoester konden na hun afstuderen direct aan de slag in de winkel; anderen kozen ervoor om nog een opleiding te volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem of aan het Fashion Institute in Arnhem of Amsterdam.

Als ik stage ga lopen aan de Assepoester Academy, ben ik dan de enige studente? Of zijn er meerdere leerlingen tegelijkertijd?
Het is ons streven om meerdere stagiaires in één keer op te leiden aan de Assepoester Academy; met een maximum van zes leerlingen tegelijk. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je samenwerkt met andere stagiaires aan de Mode Academy!
We proberen bovendien om stagiaires van verschillende opleidingen mee te laten draaien, zodat jullie ook onderling van elkaar kunnen leren en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Wat is de geschiedenis van Assepoester; hoe lang bestaat jullie winkel al?
Al meer dan 30 jaar! Ja, echt!
Assepoester is dan ook één van de oudste bruidsmodewinkels in Nederland. And still going strong! ;)
Vroeger zat de winkel in een piepklein pandje in de binnenstad van Arnhem.
Toch was Assepoester in de jaren ’80, ’90 al een heel ander bruidshuis dan andere bruidsmodezaken. Het was toen al een relatief (te) gekke winkel met veel gekleurde bruidsmode. En ook dat Assepoester avondkleding verkocht was bijzonder; want dat was toen nog niet normaal voor een bruidshuis. Je ziet: vooruitstrevend zijn we altijd al geweest…!

Wat voor soort bruidsmodewinkel is Assepoester?
Assepoester is vooral heel anders dan andere bruidsmodezaken. Dit zijn de vijf grootste verschillen tussen Assepoester en andere bruidswinkels:

Assepoester werkt zónder afspraak. Klanten kunnen dus gewoon binnentrippelen wanneer ze daar zin en tijd voor hebben. Relax, baby!
Waar je bij andere bruidsmodewinkels op een stoel wordt gepland terwijl de verkoopster de ene na de andere suffe trouwjurk voor je uitzoekt, is het bij Assepoester één gezellige chaos! En het is vooral de bedoeling dat onze klanten zélf lekker rondkijken, in de rekken duiken, alle jurken aanraken en gaan passen. Natuurlijk staan wij voor ze klaar om ze daarbij te helpen. Maar we staan niet in hun nek te hijgen… nee zeg (dat vinden we echt MEGA irritant…)!!!
Onze collectie (met meer dan 4000 trouwjurken, galajurken en avondjurken) wisselt heel snel. Want andere bruidsmodewinkels vinden het vaak belangrijk dat een trouwjurk zo vaak mogelijk besteld kan worden. Daarom zetten ze bepaalde nummertjes bij hun jurken en zijn hun jurken altijd bestelbaar.
‘Handig toch?’, zul je denken, maar dat is het niet!!! Ga maar na: als een bepaalde jurk jaar in jaar uit besteld kan worden, is ‘ie toch niet meer modern? Dan wordt het toch een massaproduct (want: iedere idioot kan ‘m kopen) van het type ‘been there, done that’?! Bij Assepoester hoeven fashionista’s er in ieder geval niet bang voor te zijn dat ook hun buurvrouw, achternicht en de feeks van de stad in dezelfde trouwjurk trouwen: onze collectie wisselt snel, waardoor elke bruidsjurk exclusief blijft. Want zeg nou zelf: je trouwjurk; de jurk der jurken, moet toch speciaal zijn?
Dat we bij Assepoester heel veel bruidsjurken in kleur verkopen is uniek. Want de opvatting dat een trouwjurk per sé wit moet zijn, vinden we wel zo ouderwets!!! Je moet toch vooral trouwen in een bruidsjurk die bij je past, die je staat en die helemaal in je stijl is? Wat maakt het dan uit of die sneeuwwit of fuchsia, zwart, rood of pimpelpaars is?! Bij Assepoester verkopen we enorm veel gekleurde bruidsmode, in alle kleuren van de regenboog. En twijfelt een klant of een gekleurde bruidsjurk bij haar past; geen probleem! Er hangt namelijk ook veel witte bruidsmode bij Assepoester. Er is ook nog altijd een gulden middenweg met een trouwjurk in champagnekleur, ivoor, crème of gebroken wit…
Dat Assepoester ook heel veel broekpakken verkoopt is vrij bijzonder. Want niet iedereen is het type voor een jurk! De broekpakken van Assepoester zijn elegant, krachtig, vrouwelijk en mooi. We willen vrouwen stimuleren om vooral aan te trekken waar ze zich zélf lekker in voelen, of dat nou een jurk of een broekpak is.

Kunnen jongens die een mode opleiding volgen ook stage lopen aan de Assepoester Academy?
Hoe geweldig we het ook vinden dat er ook boys zijn die werkzaam zijn in de mode en die interesse hebben in een stage bij Assepoester; helaas is er enkel plek voor meiden in onze winkel. Om de reden dat je nauw contact zult hebben met onze vrouwelijke klanten en dus ook zo hun paskamer binnen moet kunnen stappen. Uit ervaring is – helaas – gebleken dat onze klanten zich ongemakkelijk voelden als zij geholpen werden door mannelijke verkopers of coupeuses.
We’re sorry guys! Hopelijk vinden jullie ergens anders een stageplaats waar jullie aan de slag kunnen.