1
Logo Assepoester Academy
1SELECT * FROM assepoester_flash WHERE content_id = '397' AND flash_type = '1' AND flash_im1 != '' AND flash_im2 != '' AND flash_im3 != '';

Wat is de Assepoester Academy?


Bij Assepoester werken we al jarenlang op succesvolle wijze samen met stagiaires (of, zoals wij ze noemen: ‘Assepoesters in de dop‘). We zijn een erkend leerbedrijf en stomen jaarlijks zo’n twintig meiden klaar voor het vak.
Na jarenlange ervaring in de begeleiding en training van stagiaires, hebben we gemerkt dat studentes die bij Assepoester stage lopen, beter voorbereid zijn op een carrière in de mode dan hun collega’s op school die kozen voor stageplaatsen bij bijvoorbeeld grote modeketens.
Omdat je als stagiaire bij Assepoester niet alleen bezig bent met de werkzaamheden van een coupeuse, maar ook contact hebt met klanten, leer je inzien hoe een winkel – en in dit geval een bruidsmodewinkel – functioneert.
Als je van plan bent om na je studie aan een loopbaan in de mode of bruidskleding te beginnen, is het noodzakelijk dat je een flinke dosis praktijkervaring opdoet. En dan is een stage bij Assepoester in Arnhem – waar je in korte tijd wordt opgeleid tot all round coupeuse of verkoopster, heel waardevol.


Carriere maken in de modewereld

Omdat we meerdere modemeiden tegelijk willen opleiden voor het retailvak, starten we nu met onze officiële Assepoester Academy! Ofwel: een professionele stageplaats voor studentes aan de Mode Academie, het Mode Instituut of een andere Mode School of Mode Opleiding die niets liever willen dan hun passie voor mode omzetten in een carrière in de retail.
Leerlingen van deze opleidingen krijgen vaak in het tweede en/of vierde jaar van hun studie te maken met een stage: van hen wordt verwacht dat ze een stageplek vinden waar ze zo veel mogelijk kunnen leren over het beroep dat ze later uit willen gaan oefenen. Bij tweedejaars studentes gaat het vaak om een oriënterende stage; voor vierdejaars leerlingen is een stage vaak echt een afstudeeropdracht, bedoeld om studentes zo goed mogelijk voor te bereiden op het werk of beroep dat ze gaan uitoefenen in de toekomst.
De Assepoester Academy is bedoeld voor díe studentes die gedreven en ambitieus zijn en die alles uit hun stage willen halen.
 

All-round modetalenten

De Mode Academy van Assepoester bevindt zich niet in de winkel, maar daarnáást: waar het atelier van Assepoester zit. Daar zijn de coupeuses van Assepoester vijf dagen per week bezig met het verstellen en vermaken van bruidsjurken, avondjurken en galajurken. Maar ze ontwerpen ook nieuwe kleding; voor de eigen collectie van Assepoester (de Maid in Arnhem Collectie).

Stagiaires aan de Assepoester Academy zullen door docenten met ervaring worden getraind en leren alles over trouwmode en het werk in een bruidsmodezaak.
Je leert daarbij alle ins & outs van het coupeusevak en het verkoopvak. Je vermaakt jurken, leert de collectie kennen, loopt mee in de winkel en zult ondervinden hoe je op een leuke maar professionele manier met klanten omgaat. Maar als stagiaire krijg je ook opdrachten, bijvoorbeeld om een nieuw mode-item te ontwerpen voor de Maid in Arnhem Collectie.
Kortom: van een ‘Assepoester in de dop’ word je aan de Assepoester Academy getransformeerd tot een zelfverzekerd, all-round modetalent en ben je helemaal ready voor je carrière in de mode!