1
Logo Assepoester Academy
1SELECT * FROM assepoester_flash WHERE content_id = '395' AND flash_type = '1' AND flash_im1 != '' AND flash_im2 != '' AND flash_im3 != '';

Wat leer je op de Academy?

Vaak valt je mode stage in de praktijk dik tegen. Zo word je negen van de tien keer meteen gebombardeerd tot fulltime broodjesbezorgster en koffieschenkster en heb je geluk als je een dag níet naar het plafond van je stageplek hoeft te staren. Goodbye dromen over een glansrijke carrière in de modewereld!
Bij Assepoester is dat gelukkig absoluut niet het geval. Bij ons ga je als volleerd member van het Assepoester-team aan de slag. Vanaf dag één ga je vol aan de bak en voer je dezelfde taken uit als de rest van het team. Dat betekent hard werken, assertief zijn en meteen al je kennis in de praktijk brengen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je de juiste mentaliteit en ambitie hebt: een mode stage is niet alleen maar fashion & fun, maar betekent in de praktijk vooral aanpakken en heel veel leren.
En daar loop je toch juist stage voor; om alles te weten te komen over werken in de mode?
 

Kennis in de praktijk

Tijdens je mode stage aan de Assepoester Academy leer je om de kennis van je mode opleiding toe te passen in de praktijk. Je wordt opgeleid door ervaren docenten en je loopt mee met onze coupeuses in het atelier en de verkoopsters in de winkel. Zo leer je zowel voor coupeuse als voor verkoopster en raak je bekend met beide kanten van het vak. Je stageplek is dus vooral heel praktijkgericht. En als je slim & ambitieus bent, wéét je dat je daar uiteindelijk veel meer van opsteekt dan van een zogenaamd ‘relaxte’ stageplaats bij een grote modeketen.
De Assepoester Academy is jouw ticket into fashion!
 

Werken in de bruidsmode

Tijdens je stage zul je vooral veel bezig zijn met het vermaken van trouwkleding en feestkleding. Hierdoor leer je te werken met verschillende stofsoorten en textiel, materialen en belijningen. Door op die manier met de kleding bezig te zijn, leer je de collectie van Assepoester goed kennen, maar word je ook klaargestoomd om diverse pasvormen te herkennen. Met de in het atelier opgedane kennis ben je goed voorbereid om klanten te kunnen adviseren en hen te helpen met het vinden van hun ideale trouwjurk, avondjurk of galajurk in de winkel. Kortom: hoe je een trouwjurk of party dress leert verkopen. Je loopt ook mee met de verkoopsters van Assepoester en zult in de praktijk ervaren hoe je op een prettige manier met klanten omgaat. En dat zijn vaak niet zomaar klanten, maar met name brides-to-be die toeleven naar hun Grote Dag.
Door het contact met klanten ben je ook bezig met de trends op het gebied van bruidsmode en partymode die je in de praktijk kunt brengen tijdens de rest van je mode stage.
 

Use your talents!

Maar we willen ook graag je talenten prikkelen. Want wie weet schuilt er in jou wel een Stella McCartney of Vera Wang! Daarom zullen we je tijdens je mode stage ook opdrachten voorschotelen die je mag gaan uitvoeren.
Zo gaven we onze stagiaires al eens de opdracht om vier stola’s te ontwerpen voor de Maid in Arnhem Collectie (de eigen collectie van Assepoester) die op verschillende manieren gedragen kunnen worden.
Als de stola’s goed genoeg zouden zijn om op te nemen in de collectie, zou de naam van de ontwerpster, in dit geval de betreffende studente, bovendien aan het mode accessoire worden meegegeven.
Bij de uitvoering van zo’n opdracht verwachten we van je dat je je verdiept in de modetrends in de vrouwenmode, maar dat je ook kijkt naar draagbaarheid (lifestyle) en wat er zich afspeelt in de haute couture en de rest van de wereld van de fashion.
Met een dergelijke opdracht volg je niet alleen een mode stage om je studiepunten te kunnen behalen, maar leer je echt mee te denken over nieuwe mode-items en om je opgedane kennis tijdens je mode stage in de praktijk toe te passen. Je waant je even een ontwerpster in de trouwmode! Project Catwalk; eat your heart out

Als bovendien blijkt dat je echt talent hebt en dat je perfect binnen ons team past, is er kans dat je ook na je opleiding bij Assepoester aan de slag kunt. Een stage én een baan ineen, wat wil je nog meer?!